ВЖЕ Є ПОЗИТИВНІ ПРИКЛАДИ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА — ЕКСПЕРТ

Майже два роки тому була створена «Ліга оборонних підприємств України», громадське об’єднання, яке включає в себе понад 50 приватних підприємств ОПК. При цьому одним із головних завдань Ліги було створення умов для поліпшення внутрішньої кооперації та державно-приватного партнерства. На сьогодні вже є позитивні приклади державно-приватного партнерства.

Таке переконання висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак 8 жовтня в прес-центрі ІА Главком на прес-конференції «Потенціал вітчизняної зброї та перспективи переозброєння України».

Бадрак, зокрема, поінформував, що у проекті модернізації системи ППО для Ефіопії взяли участь два підприємства Ліги і три підприємства, що входять до складу ДК «Укроборонпром» — цей альянс забезпечив можливість початку робіт зі створення зенітно-ракетного комплексу для потреб ЗС Україні.

Другим позитивним прикладом керівник ЦДАКР назвав створення спільною командою приватних підприємств Ліги та ДК «Укроборонпром» системи управління боєм вертольоту Мі-24 — цілодобової оглядово-прицільної системою з тепловізійним, телевізійним і лазерним каналами для ведення нічного бою

«Це демонструє державно-приватне партнерство. Це питання зрушилося з місця. Сьогодні понад 60 відсотків державного оборонного замовлення виконую приватні компанії і тому державі нічого не залишається, як йти на конструктивну співпрацю з приватним ОПК», — зазначив експерт.

Поделиться публикацией