ВЖЕ ТІСНО СПІВПРАЦЮЄМО З ДЕЯКИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХОЛДИНГУ «РАДАРНІ СИСТЕМИ» — ГЕНДИРЕКТОР НДІ «КВАНТ-РАДІОЛОКАЦІЯ»

Ми тісно співпрацюємо з деякими підприємствами нашого холдингу вже сьогодні, так, наш основний партнер — ДП «Радіовимірювач». Для виготовлення нового виробу РЛС «Позитив 1» плануємо запросити до співпраці НВК «Іскра». У нас є багато ідей щодо створення пасивних РЛС, використання наших напрацювань для боротьби з завадами різних видів і типів і т.і., які ми могли б запропонувати для застосування нашим колегам.

Про це зазначив в інтерв’ю агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» гендиректор ДП «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» Едуард Касапов, який є членом Ради директорів холдингу «Радарні системи».

«Ми сподіваємося, що на платформі галузевого холдингу буде відбуватися обговорення важливих питань розвитку радіолокаційних підприємств, а також спільне доведення важливої інформації щодо нашої галузі до керівництва держави. Як приклад, про наміри керівництва держави озброювати наші збройні сили за рахунок іноземних партнерів – йдеться про підписання угоди з Великою Британією, — це може призвести до втрати вітчизняних виробників та розробників подібної військової техніки», — висловив думку Едуард Касапов.

Як відомо, у вересні 2020 року було створено Раду директорів першого холдингу «Укроборонпрому» — «Радарні системи». На перемовинах між 10 керівниками підприємств концерну було прийнято низку основоположних рішень та підписаний меморандум. Відзначалося, що всі рішення першого робочого засідання керівників підприємств майбутнього холдингу було закріплено у Меморандумі про взаємодію та успішну реалізацію стратегічного плану. Зокрема, було прийнято рішення про створення дорадчих органів майбутнього холдингу «Радарні системи»: Ради директорів та Ради головних конструкторів підприємств.

Як повідомлялося через ЗМІ, Велика Британія допоможе оснастити флот України сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО.  «Для фінансування цих робіт уряд Великої Британії надасть позику на 10 років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Україна зможе спостерігати і вчитися при будівництві перших кораблів в Британії паралельно з модернізацією власного суднобудування, яке забезпечить будівництво наступних кораблів вже в Україні. Кошти підуть також на будівництво портової інфраструктури для базування кораблів в Очакові. Ця домовленість допоможе зміцнити обороноздатність України на морі і підвищить безпеку на півдні України», — повідомляла прес-служба ОПУ за підсумками офіційного візиту делегації України на чолі з президентом Володимиром Зеленським у Велику Британію.

Поделиться публикацией