РОСІЙСЬКИЙ ВЕРТОЛІТ МІ-28НМ ЗМОЖЕ УПРАВЛЯТИ РОЄМ БПЛА, СТВЕРДЖУЮТЬ РОЗРОБНИКИ

Новітній бойовий вертоліт Мі-28НМ розробки холдингу «Вертольоти Росії» (входить в Ростех) зможе управляти роєм безпілотних літальних апаратів.

Про це в спеціальному проекті «Вертоліт Мі-28. Ударний «Спустошувач» розповів головний конструктор програми «Бойові вертольоти» Національного центру вертольотобудування (НЦВ) ім. М. Л. Миля і Н. І. Камова Віталій Щербина, повідомив портал «ВПК Новости».

«До складу комплексу авіаційного озброєння вертольота включені безпілотники-камікадзе. Мі-28НМ виходить в заданий район і пускає одного або рій дронів, керованих з борту вертольота. При виявленні об’єктів супротивника екіпаж видає дані цілевказівки та здійснює контроль поразки об’єктів», — сказав він.

Зовнішність модернізованих «Нічних мисливців» в значній мірі відрізняється від базової версії машини. Мі-28НМ отримав нове обрис фюзеляжу, модернізовані двигуни і допоміжну силову установку, новий бортовий комплекс радіоелектронного обладнання, перспективні види озброєння. У зв’язку з установкою нової оглядово-прицільної системи змінена компоновка носової частини фюзеляжу, на якій розміщена апаратура сполучення з безпілотними літальними апаратами.

При модернізації «Нічного мисливця» конструкторами НЦВ «Міль і Камов» також був врахований досвід розробки навчально-бойового Мі-28УБ. У передній кабіні нового вертольота встановлений другий комплект управління. Крім того, модернізації піддалася кабіна екіпажу. Командир і льотчик-оператор тепер будуть отримувати інформацію про навколишнє оточення та роботі всіх систем машини в більшому обсязі і в більш доступній формі, що підвищить ситуаційну інформованість екіпажу, полегшить взаємодію і підвищить швидкість прийняття рішень в складній бойовій обстановці.

Поделиться публикацией