ВЕЛИКА БРИТАНІЯ І ФРАНЦІЯ ХОЧУТЬ ЗБІЛЬШИТИ ПОСТАВКИ БОЄПРИПАСІВ, ДРОНІВ І ППО ДЛЯ УКРАЇНИ

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та президент Франції Еммануель Макрон обговорили збільшення постачання озброєнь для України. Про це повідомили у пресслужбі британського уряду.

«Лідери погодилися з важливістю активізації зусиль, спрямованих на те, щоб не допустити перемоги Росії в її агресивній війні проти України. Вони обговорили пріоритети на найближчі місяці, включаючи збільшення постачання боєприпасів, безпілотників та засобів протиповітряної оборони для ЗСУ», ‒ йдеться у повідомленні.

Також Сунак і Макрон чекають на майбутню зустріч Європейської політичної спільноти, яка відбудеться у Великій Британії, і зобов’язалися працювати разом задля успішного проведення саміту, на якому розглянуть низку спільних європейських пріоритетів, включаючи захист України, просування співпраці у сфері штучного інтелекту та спільні зусилля у боротьбі з нелегальною міграцією та організованою злочинністю. Напередодні глава МЗС Франції Стефан Сежурне та очільник британської дипломатії Девід Кемерон заявили про оновлення «Антанти» та зростаючу дружбу між Францією та Великою Британією.

Поделиться публикацией