ВЕЛИКА БРИТАНІЯ ПЕРЕДАЛА ЗC УКРАЇНИ ПАРТІЮ ПРОТИТАНКОВИХ КОМПЛЕКСІВ NLAW

Міністерство оборони України повідомило про прибуття партію озброєння з Великої Британії, зокрема протитанкові комплекси NLAW.

 

Комплекс NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) був розроблений шведською групою Saab AB спільно з британським відділенням групи Thales за завданням та фінансуванням міноборони великої Британі.

Серійно виробляється з 2009 року, було замовлено 20 тисяч систем. У шведській армії комплекс позначається як RB-57, перебуває на озброєнні близько 10 країн світу. Виробництво NLAW ведеться на підприємстві Thales Air Defence у місті Белфаст з кооперацією інших британських компаній.

 

NLAW є ручним одноразовий протитанковим засобом з ефективною дальністю стрільби до 600 (у новій версії до 800) метрів. Перед пуском навідник за допомогою прицілу протягом трьох секунд відстежує кутову швидкість цілі, яка запам’ятовується інерційним блоком ракети, який під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху.

 

Як відомо, 17 січня міністр оборони Британії Бен Уоллес під час слухань у парламенті заявив, що Лондон залишає за собою право надавати двосторонню підтримку Україні, зокрема, для захисту себе.

 

«Ми прийняли рішення про постачання Україні легких систем протитанкового оборонного озброєння. Невелика кількість військового персоналу Великої Британії також проведе навчання на ранньому етапі протягом короткого періоду часу в рамках операції ORBITAL», – сказав Воллес.

Поделиться публикацией