ВАТ «МЕРИДІАН» ІМ. С.П. КОРОЛЬОВА » ВИКОНАЛО ЗАМОВЛЕННЯ МІНОБОРОНИ НА ПОСТАВКУ БЕЗПІЛОТНОГО АВІАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ

ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу ДК «Укроборонпром», виконало замовлення Міністерства оборони України на поставку безпілотного авіаційного комплексу SPECTATOR-M1, виготовленого в рамках ДОЗ.

Про це 18 червня повідомили на сайті «Укроборонпрому».

«Це перша поставка Збройним Силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України «КПІ», у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби. Закінчувати роботи над комплексом довелося під час карантину, але ми, попри все, виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони», -повідомив голова правління ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова  В’ячеслав Проценко.

БпАК SPECTATOR-M1 призначений для розвідки місцевості, може бути використаний для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних та лісовий масивів тощо.

Завдяки вдалій аеродинаміці один такий безпілотник може знаходиться в повітрі більше двох годин та охоплювати зону радіусом до 30 км. Повторний запуск БПЛА займає до десяти хвилин і не потребує спеціальних злітних майданчиків чи додаткового аеродромного устаткування для експлуатації.  SPECTATOR-M1 пройшов випробування та був прийнятий на озброєння ЗСУ у червні 2019 року

Поделиться публикацией