БІЛЬШІСТЬ ТЕХНІКИ РФ МІСТИТЬ КОМПОНЕНТИ ЗІ США ЧИ ЄС — THE NEW YORK TIMES

Американські фахівці на запрошення СБУ відвідали Україну й дослідили захоплену у росіян військову техніку. Вони дійшли висновку, що російська техніка й зброя побудовані на західних компонентах та технологіях.

Про це пише The New York Times.

Американські спеціалісти розібрали російські боєприпаси та обладнання, в тому числі системи наведення ракет та лазерні далекоміри.

«Дослідники, запрошені українською Службою безпеки для незалежного аналізу російської техніки, виявили, що майже вся вона включала деталі від компаній з США і Європейського Союзу: мікросхеми, друковані плати, двигуни, антени та інші деталі», – йдеться у публікації.

За словами одного з дослідників Conflict Armament Research (ідентифікує і відстежує зброю та боєприпаси) Деміена Сплітерса, російські компанії десятиліттями мали доступ до «безперервного постачання» західних технологій: «Передові російські системи озброєння і зв’язку були побудовані на базі західних чіпів».

Водночас відомо, що через санкції експорт напівпровідників в РФ скоротився на 90%.

Зазначається, що за словами американських і європейських офіційних осіб, США та десятки країн використовували заборони на експорт, щоб обмежити можливості Росії виробляти зброю. Зрештою, як зазначив високопоставлений американський чиновник, РФ зіткнулася з серйозними труднощами з отриманням мікрочіпів для поповнення своїх запасів високоточної зброї.

Поделиться публикацией