БІЛОРУСЬ ПРОДОВЖИЛА ПЕРЕБУВАННЯ НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ ДВОХ ВІЙСЬКОВИХ ОБ’ЄКТІВ РОСІЇ

Білорусь на 25 років продовжила перебування на своїй території двох військових об’єктів Росії.

Про це 8 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Угоди про розміщення на території Білорусі двох російських військових об’єктів – вузла зв’язку ВМФ Росії «Вилейка» в однойменному місті Вілейка та радіолокаційної станції «Волга» під Барановичами, продовжили на 25 років.

20 жовтня міністри оборони Росії Сергєй Шойгу та Білорусі Віктор Хрєнін підписали документи про продовження термінів угод про розміщення цих двох об’єктів в країні.

Відповідні протоколи були опубліковані сьогодні у понеділок 8 листопада.

43-й вузол зв’язку Військово-морського флоту Росії «Вилейка» та радіолокаційна станція «Волга», що працює у складі російської системи попередження про ракетний напад, розташовані у Білорусі з 1995 року.

Радіолокаційна станція «Волга» призначена для виявлення, ідентифікації та відстежування балістичних ракет. Станція контролює території Західної Європи та райони патрулювання підводних човнів НАТО на півночі Атлантичного океану.

Вузол зв’язку «Вилейка» забезпечує зв’язок на наддовгих хвилях Головного штабу ВМФ Росії з атомними підводними човнами, які перебувають в різних частинах світу, а також проводить радіотехнічну розвідку, радіоелектронну боротьбу і працює в інтересах інших видів збройних сил країни-агресора.

Окрім того, у Білорусі з 1999 року функціонує регіональне російсько-білоруське угруповання військ.

Нагадуємо, що 9 вересня, Росія відправила винищувачі Су-30 в західну Білорусь для виконання спільних місій та патрулювання кордонів двох країн.

 

Поделиться публикацией