БІЛОРУСЬ ПОСИЛИТЬ КОРДОН З УКРАЇНОЮ НОВИМИ ПІДРОЗДІЛАМИ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про посилення охорони державного кордону Білорусі в 2018 році. Зокрема, в рішенні йдеться про виставлення нових підрозділів прикордонної служби на українському та прибалтійському напрямках.

Як повідомило 22 січня агентство «БЕЛТА», рішення про охорону держкордону прийнято у зв’язку з міграційною кризою, яка зберігається в ЄС, а також підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи, а також «збереженням високого ризику контрабандного переміщення до Білорусі зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших засобів терору».

Пріоритетними завданнями органів прикордонної служби Білорусі визначені попередження нелегального проникнення в Білорусь терористів, екстремістів, а також переміщення зброї, контрабандних вантажів та інших товарів; боротьба з нелегальною міграцією і наркотрафіком; нарощування інфраструктури на кордоні і в прикордонній території.

Нагадаємо, що раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність впродовж 2018 врегулювати розбіжності з російською стороною у прикордонній сфері.

Поделиться публикацией