БІЛОРУСЬ ПЛАНУЄ ПРИДБАТИ ПАРТІЮ РОСІЙСЬКИХ ЗРК

Білорусь планує придбати партію російських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) «Тор-М2».

Про це 29 грудня ц.р. повідомив Мілітарний.

Відомо, що про наміри Білорусі посилити свою протиповітряну оборону за рахунок купівлі російських модернізованих ЗРК «Тор-М2» повідомила російським ЗМІ прессекретар федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії Валерія Решетнікова.

«Звернення на постачання зенітних ракетних систем С-400 від Республіки Білорусь поки не надходило. Білоруська сторона планує закупити зенітні ракетні комплекси «Тор-М2», – розповіла Решетнікова.

У вересні, про наміри закупити російське озброєння журналістам заявив Олександр Лукашенко під час відвідин військових навчань «Захід-2021» на Обуз-Лесновському полігоні під Барановичами

Тоді було заявлено, що на переговорах в кремлі Лукашенко і Путін приділили багато уваги питанням оборони та безпеки, обговорювали перспективи поставок комплексів C-400 в Білорусь.

Росія погодила цілий перелік озброєння для постачання в Білорусь до 2025 року.

«Це близько десятка літаків, частина нам вже надійшла, це кілька десятків вертольотів, «Тор-М2». Великі обсяги. Говорить це про те, що і ми, і Російська Федерація дуже серйозно сприймаємо цей західний напрямок, де ми перебуваємо безпосередньо в зіткненні з натовськими військами», – зазначив Лукашенко.

Поделиться публикацией