БІЛОРУСЬКІ ПІДПРИЄМСТВА ПРОВЕЛИ МОДЕРНІЗАЦІЮ ІНФРАЧЕРВОНОЇ ГСН

Білоруські підприємства провели модернізацію інфрачервоної головки самонаведення (ІГСН) авіаційних ракет “повітря-повітря”.

Про це 28 вересня ц.р. повідомив Мілітарний з посиланням на Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Модернізацію провели підприємствами, що входять в систему Державного військово-промислового комітету Республіки Білорусь.

Модернізований, розроблений і виготовлений новий електронний відсік інфрачервоної головки самонаведення (ІГСН) МК-80БМ із застосуванням сучасної радіоелектронної елементної бази.

Зазначено, що це дозволило зменшити час прийому і перетворення інфрачервоного випромінювання повітряних цілей в польоті та які стоять на землі з працюючими двигунами.

Дозволило поліпшити коефіцієнт захоплення цілі та видачі команди «Захоплення» на борт носія.

Також зменшити ймовірність зриву при автоматичному кутовому автосупроводженні цілі, що дозволяє скоротити час вимірювання кутової швидкості лінії візування і формування сигналів управління ракетою.

У МК-80БМ збільшена швидкість прийому, обробки та передачі на борт носія команд в спільному польоті, вимірювання кутових координат цілі в системі координат, пов’язаної з ракетою.

Додано можливість захоплення цілей днем, вночі, під усіма ракурсами на тлі землі, з параметрами, що перевищують встановлені заводом-виробником ІГСН.

Також здійснено перехід на нову елементну базу, підвищено перешкодозахищеність ІГСН.

Поліпшення параметрів ІГСН надалі дозволить проводити модернізацію інших відсіків, що входять до складу авіаційних керованих ракет класу “повітря-повітря” Р-73.

Нещодавно стало відомо, що у Білорусі освоїли ремонт авіаційних ракет класу «повітря-повітря» Р-27. Білоруськими фахівцями підприємства освоєно ремонт радіоелектронних блоків апаратурної частини ракети Р-27 (головки самонаведення, автопілота, радіопідривача).

 

Поделиться публикацией