БІЛОРУСЬКІ ЛЬОТЧИКИ ВИНИЩУВАЧІВ СУ-30СМ ПРОВЕЛИ УСПІШНІ ПУСКИ ЧОТИРЬОХ АВІАЦІЙНИХ КЕРОВАНИХ РАКЕТ СЕРЕДНЬОЇ ДАЛЬНОСТІ Р-27

В ході активної фази спільного навчання військ протиповітряної оборони збройних сил держав-учасниць об’єднаної системи ППО СНД «Бойова Співдружність – 2021», що проводиться на полігоні Ашулук в Астраханській області (Росія), білоруські льотчики винищувачів Су-30СМ провели успішні пуски чотирьох авіаційних керованих ракет середньої дальності Р-27 по чотирьом мішенях.

Про це 8 вересня ц.р. повідомив Мілітарний.

Це були перші бойові пуски авіаційних ракет Р-27, які пройшли ремонт на одному з білоруських підприємств науково-технічного кластера «Устье» під Оршею, повідомив Держкомітет ОПК Білорусі.

Білоруськими фахівцями підприємства освоєно ремонт радіоелектронних блоків апаратурної частини ракети Р-27 (головки самонаведення, автопілота, радіопідривача).

Для реалізації даного проекту були виконані дослідження авіаційних ракет, які перебувають на озброєнні білоруських Військово-повітряних сил, проведена оцінка технічного стану їх оптичних, механічних і радіоелектронних комплектуючих.

Всього з 2019 року в інтересах військового відомства Білорусі відремонтовано та поставлено до 180 авіаційних ракет класу «повітря-повітря» Р-27.

Сімейство ракет Р-27 класу «повітря-повітря» забезпечує перехоплення і знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет в дальньому та ближньому, маневреному повітряному бою.

Ракета має трьохмодульну конструкцію, що складається з апаратурного блоку з головкою наведення, бойової частини і твердопаливного двигуна, з трьома силовими вузлами підвіски. Входить до складу озброєння літаків МіГ та Су.

Наприкінці лютого 2021 року, білоруські військово-повітряні сили та війська протиповітряної оборони виконали пуски відремонтованих авіаційних керованих ракет Р-73.

Виконували стрільби з винищувачів МіГ-29 та навчально-тренувальних Як-130 на полігоні «Полесский». В ході пусків були успішно підтверджені всі тактико-технічні характеристики авіаційних керованих ракет Р-73, у тому числі по захопленню і ураженню цілі.

Ракета Р-73 розроблена у першій половині 1980-х років оснащена інфрачервоною головкою самонаведення. Призначена для ураження цілей на малих дальностях, які знаходяться ззовні вісі руху літака-носія та наводяться з дуже широкої полоси захоплення. Білоруська модернізація керованої ракети отримала позначення Р-73БМ.

Поделиться публикацией