БІЛОРУСІЯ СТВОРИЛА ПОВНИЙ ЦИКЛ ВИРОБНИЦТВА ВЛАСНИХ БАК

Білорусія створила повний цикл виробництва власних БАК, а також засобів боротьби з ними: системи радіоелектронного придушення, роботизовані вогневі комплекси і засоби ППО.

Про це повідомив портал «Военно-политическое обозрение» 3 жовтян ц.р.

Зазначається, що підприємства оборонної промисловості Білорусії розробили повноцінний безпілотний ударний комплекс з декількох БЛА, що виконують одну задачу. Його основу складає комплекс дальньої дії «Буревісник». Апарат може нести гіростабілізованого платформу з теле-, фото- та ІК-камерами, а також лазерний далекомір, модуль радіаційного моніторингу та інше обладнання за бажанням замовника вагою до 80 кг.

Зокрема,повідомляється, що  БАК-камікадзе є малогабаритний літальний апарат, здатний нести кілька кілограмів вибухівки в різному виконанні: ракету, снаряд, гранату і т.д. Їх можуть використовувати для ураження живої сили, техніки, різних об’єктів інфраструктури.

Подібний дрон, з урахуванням доступності до різних технологій і відносно не великій вартості, можна зробити навіть в домашніх умовах або ж купити в магазині. Невеликий за розмірами апарат, часто без металевих деталей практично неможливо виявити навіть за допомогою РЛС.

За словами розробників технічні можливості комплексу дозволяють вирішувати такі завдання:

моніторинг території навколо особливо важливих об’єктів з отриманням відео в режимі реального часу;

виявлення, в тому числі підсвічування, коригування вогню артилерії, здійснення збору розвідувальної інформації на великих відстанях в режимі реального часу в будь-який час доби, а також знищення цілей.

Відмінною особливістю «Буревісника» є гарантована дальність передачі інформації і зв’язку до 290 км.

До того ж, затримка сигналу практично не відчувається.

 

 

Поделиться публикацией