БІЛИЙ ДІМ УЖЕ ГОТУЄ ПЕРЕДАЧУ СИСТЕМ ППО УКРАЇНІ

Білий Дім уже готує передачу нашій країні систем протиповітряної оборони радянського виробництва, якими володіють країни-члени НАТО.

Про це 16 березня ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на CNN.

Інформується, що США уже готові передати Україні ЗРК малої дальності «Оса» (в тексті публікації позначені кодом НАТО SA-8), комплекси С-300ПТ та С-300В (SA-10 та SA-12 відповідно), ПЗРК «Стрела-3» (SA-14).

Крім того, в повідомленні йдеться, що CNN наводили номенклатуру ЗРК саме за натівським кодуванням, і далі написали пасаж – начебто «Білий Дім готує передачу Україні менш потужних систем, аніж С-300».

Аналізуючи інформацію, в редакції Defense Express зробили припущення, що такі комплекси Україна може отримати від Болгарії та Словаччини, тому що саме ці країни володіють комплексами С-300П. До того ж, Греція володіє комплексами С-300ПТ.

Ба більше, в Defense Express повідомили, що комплекси «Оса» в своєму розпорядженні мають збройні сили Німеччини та Польщі.

«Як розповідав Defense Express. німці свої комплекси «Оса» використовують лише для тренувань авіації НАТО, поляки – поступово замінюють на комплекси власного виробництва Poprad”, — йдеться в повідомленні.

 

Поделиться публикацией