БУНДЕСВЕР ЗАБЕЗПЕЧЕНИЙ НА 70%, А НИЗКА НАЯВНИХ ОЗБРОЄНЬ ЗАСТАРА — DER TAGESSPIEGEL

Війська Німеччини очолили сили швидкого реагування НАТО. Однак у виданні Der Tagesspiegel пишуть 8 січня, що німецька армія не готова до виконання бойових завдань.

У 2019 Німеччина стала на чолі сил швидкого реагування Північноатлантичного альянсу і отримала контроль над підрозділами «Вістря списа», повідомляє німецьке ЗМІ.

Глава Міноборони ФРН Урсула фон дер Ляйен вважає, що керівництво таким формуванням поставить перед німецькою армією непрості завдання з модернізації. Однак, як вважає уповноважений бундестагу у справах збройних сил Ханс-Петер Бартельс, війська до «вістря списа» не готові.

На думку політика, бундесверу катастрофічно не вистачає спорядження і техніки. Армія забезпечена всього на 70%, а низка наявних озброєнь застара, непридатний для експлуатації або страждає «дитячими хворобами».

Генеральний військовий інспектор Німеччини Еберхард Цорн заявив, що повністю боєготовним бундесвер стане тільки через 12 років. Виходить, що армія «злегка може припізнилися» до бою, зазначає Der Tagesspiegel. Однак чиновник висловив впевненість, що недостатність озброєння чи не позначиться на виконанні завдань формувань «Вістря списа», так як все необхідне запозичили у інших військових частин.

Ліві і зелені розкритикували політиків ФРН за намір збільшити оборонний бюджет. Так, експерт з питань оборони парламентської фракції зелених Агнешка Бруггер заявила, що збільшення кількості озброєння нагадує логіку часів холодної війни. Проте заклик до збільшення кількості за все не вирішить проблем бундесверу. Німецький політик Олександр Ной і зовсім звернув увагу на актуальне питання: чому німецька армія, маючи бюджет в 42 мільярди євро, має погано технічне постачання.

Поделиться публикацией