БУЛО Б ЦІЛКОМ РОЗУМНО СТВОРИТИ В ЗСУ ПІДРОЗДІЛИ БОЙОВИХ РОБОТІВ – СЕРГІЙ КРИВОНОС

Було б цілком розумно створити Україні підрозділи бойових роботів. Це не є фантастикою і допомогло б зменшити втрати на полі бою.

Про це в інтерв’ю Security Talks  повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони генерал Сергій Кривонос. Крім того, за його словами, це дозволило б суттєво посилити сили оборони України в умовах, коли не використовується бойова авіація.

«Ще в 2014 році я казав, що війна на сході України – це війна засобів РЕБ, розвідки, засобів ураження, а також засобів протиповітряної оборони і авіації. Наразі авіація не використовується на фронті. А ось застосування дронів з боку противника нам дошкуляє. Цифра втрат українських воїнів через застосування російських дронів велика», — заявив він.

Зокрема, він додав що часто люди готуються до війн минулих літ. «Я дуже вдячний волонтерам та конструкторам, які значно прогресивніше й швидше реагують на загрози, і розробляють ті засоби ураження та розвідки, які є дистанційно керованими», — зауважив заступник секретаря РНБОУ.

 

 

Поделиться публикацией