БУДІВНИЦТВО КОРВЕТІВ НАРАЗІ НЕ ПРІОРИТЕТНЕ – АРАХАМІЯ

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що відновлення будівництва корветів проєкту 58250 в Україні почнеться не раніше 2022 року.

Про це 1-го липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Зокрема, таку думку Давид Арахамія висловив 23 червня, під час пресконференції з нагоди презентації в Миколаєві штабу партії «Слуга народу», повідомляє видання НикВести.

За словами політика, на сьогоднішній день Україна більше зацікавлена ​​в закупівлі вже готових суден і ремонті свого флоту, ніж в будівництві корветів.

«У державному оборонному замовленні вже досить багато грошей виділено на ремонт кораблів. У нашої країни в системі ризиків загроза з моря є основною. Цикл будівництва корвета досить довгий. Потрібно 3-4 роки, і це тільки перший корвет зійде зі стапелів», – заявив Давид Арахамія.

Давид Арахамія відзначає, що ресурси спрямовані на закупівлю готових кораблів, а не на будівництво нових.

«Зараз прийнято рішення всі гроші і ресурси спрямувати на закупівлю готових кораблів і ремонт того флоту, який є. Я вважаю, що це найправильніший варіант, так як за найближчі два роки потрібно максимально наростити флот.», – додав Давид Арахамія.

Додатково Арахамія розповів про будівництво українських корветів.

«За долю корвета можу сказати, що найближчі два роки, я думаю, що крім проєктних речей великого будівництва не буде», – наголошує Давид Арахамія.

Він також зазначив, що добудова головного корабля проєкту – корвета «Володимира Великого», можлива на Суднобудівному заводі «Океан».

«У стратегії національної безпеки є морська компонента. У ній зазначено, що в Україні є стратегія по створенню так званого москітного флоту, тобто, малі патрульні катери, які патрулюють прибережну зону, а вже потім маємо перейти до будівництва кількох корветів. Будівництво корветів планувалося з 2030 року. Коли в Миколаїв приїжджав президент, то була домовленість наблизити цей процес, але точно не з 2020 року, зараз немає таких ресурсів. Уже готовий корпус корвета можна добудувати на потужностях заводу «Океан»», – резюмував він.

Нагадаємо, корвет проєкту 58250 (серія «Володимир Великий») — перспективний багатоцільовий бойовий корабель, розроблений миколаївським державним підприємством «Дослідно-проєктний центр кораблебудування» (ДП «ДПЦК») для потреб Військово-морських сил України.

 

Поделиться публикацией