БУДІВНИЦТВО В ТУРЕЧЧИНІ ПЕРШОГО КОРВЕТУ ЗА ПРОЕКТОМ ADA ВІДБУВАЄТЬСЯ З ВИПЕРЕДЖЕННЯМ ГРАФІКУ РОБІТ

Будівництво в Туреччині першого корвету за проектом Ada відбувається з випередженням графіку робіт, при нагляді наших корабелів. Уже в 2022 році корпус цього корабля буде доправлений в Україну для подальшої добудови.

Про 1 листопада ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на Надзвичайного та Повноважного посла України в Туреччині Василя Боднаря, який розповів про це в своєму інтерв’ю виданню «Радіо Свобода».

«Зараз за цією роботою стежать наші фахівці. Можна навіть говорити про те, що будівництво йде з певним випередженням графіків, тому ми сподіваємось на те, що незабаром побачимо вже весь зібраний корпус. І, як було домовлено, частина нашого обладнання буде змонтована на цей корвет. Тобто в 2022 році ми сподіваємось вже побачити майже готовий продукт», — розповів Василь Боднар.

Посол України в Туреччині також додав, що обидві країни-учасники проекту по будівництву корветів Ada для ВМСУ опрацьовують варіант, як розширити використання українських комплектуючих при виробництві кораблів цього проекту.

«Ми маємо плани на розширення цього виробництва. На те, щоби застосовувати, в тому числі, вироби і частини, які будуть продукуватися в Україні, тобто це так само взаємотехнологічні сумісні речі», — говорить Бондар.

Поделиться публикацией