БРОНЕАВТОМОБІЛЬ «КОЗАК-2М» ОТРИМАВ ВІД МІНОБОРОНИ ДОПУСК ДО ЕКСПЛУАТАЦІЇ

Бронеавтомобіль «Козак-2М» наприкінці грудня 2017 р. отримав від Міноборони допуск до експлуатації.

Як повідомили інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» у військовому відомстві, фахівці вважають цю машину найкращою із сучасних броньованих автомобілів, які було створено національними оборонними підприємствами.

Виробником машини є ПрАТ НВО «Практика», яке у 2017 р. передало Збройним Силам України 19 броньованих автомобілів «Козак-2», що були виготовлені в рамках державного оборонного замовлення Міністерства оборони України.

Бронеавтомобіль «Козак-2М» — легкий багатофункціональний бронеавтомобіль на незалежній підвісці, може бути виконаний у різних модифікаціях. Розроблений на основі Спільного рішення Міністерства оборони України «На відкриття дослідно-конструкторської роботи на розроблення спеціалізованого броньованого автомобіля для потреб Збройних Сил України, шифр «Козак-2М». Конструктивною особливістю і основною відмінністю від «Козака-2» є несучий корпус та незалежна підвіска. У поєднанні із кліренсом 500 мм та вертикальним ходом коліс у 260 мм, це значно підвищує показники прохідності та дає змогу долати перешкоди, недоступні для транспортних засобах із залежною підвіскою. Був представлений на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2016».

Попередня версія, бронеавтомобіль «Козак-2» випускається серійно з липня 2015 року, два роки поставлявся до Національної Гвардії та Державної прикордонної служби. 21 березня 2017 року наказом Міністерства оборони №158 також прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Поделиться публикацией