БРИТАНІЯ ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ МОРСЬКІ ГЕЛІКОПТЕРИ. ПІДГОТОВКА ЗВІЛЬНЕННЯ КРИМУ ПРИСКОРЮЄТЬСЯ

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що Сполучене Королівство вирішило надати Україні три гелікоптери Sea King.

Це американський вертоліт-мисливець за субмаринами, спроектований і побудований Sikorsky Aircraft. Це перший у світі вертоліт-амфібія і один з перших гвинтокрилих мисливців за субмаринами з турбовальними двигунами. Важливо, що він оснащений торпедами — несе 2×Mk 46/44 протичовнові торпеди (SH-3H). Це може стати викликом підводним човнам ЧФ РФ, які до цього були недосяжними для української зброї. Це, у свою чергу, може суттєво впливати на перебіг подій у битві за звільнення Криму.

Ймовірно йдеться про гелікоптер Westland Sea King, що випускався за ліцензією компанією Westland Helicopters Ltd у Великій Британії — для ВМС Великої Британії.

Про це 23 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на BBC.

Також Велика Британія передасть нам 10 тисяч артилерійських снарядів.

За словами Воллеса, перший із гелікоптерів вже доставлений в Україну. Вказано, що наші екіпажі останні шість тижнів вчилися у Британії літати на таких гвинтокрилах та обслуговувати їх. За допомогою гелікоптерів Sea King українські захисники зможуть проводити пошуково-рятувальні роботи.

Sea King раніше використовувався як Королівськими ВПС, так і Королівським Військово-морським флотом. Останній гелікоптер був знятий з експлуатації ВМС у 2018 році.

Поделиться публикацией