БРИТАНСЬКИЙ РОЗВІДУВАЛЬНИЙ КОРАБЕЛЬ “ECHO” ЗАЙШОВ В ОДЕСУ

До Одеського морського порту в рамках двостороннього співробітництва прибуло гідрографічне судно Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії ЕCHO.

Таку інформацію 6 травня ц.р. повідомив Військовий навігатор України.

“У понеділок близько 10 год розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту пришвартувався біля причалу Одеського порту. У рамках візиту відбудуться спільні навчання британського та українських військових кораблів у відкритому морі. У програмі також екскурсія на борт розвідувального корабля Echo одеських курсантів та ліцеїстів і футбольний матч між українськими та британськими моряками”, – зазначили в адміністрації порту.

Командувач ВМС ЗСУ зустрінеться з командиром британського судна безпосередньо на самому кораблі. Візит корабля триватиме до 9 травня. Варто зауважити, що це вже другий візит корабля НАТО під командуванням капітана 2-го рангу Метью Воррена до України після подій у районі Керченської протоки, коли відбувся збройний напад з боку ЧФ РФ на українських моряків.

Корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів або десантних кораблів. Може надавати інформацію в режимі реального часу. Крім того, він може служити платформою для управління завданнями з розмінування.

ЕCHO вважається гідрографічним і розвідувальним судном. Його прийняли на озброєння флоту Її величності в березні 2003-го. Має довжину 91 м, ширину 17м і осадку 5,5 м. Водотоннажність близько 4000 т. Швидкість 15 вузлів. Екіпаж — 72 людини. Для довготривалого перебування в одній точці оснащений так званими азимутними двигунами. Озброєння складається з 3 шестиствольних 7,62 мм кулеметів M134 Minigun, двох 20 мм зенітних скорострільних гармат “Ерлікон” і 4 великокаліберних кулеметів.

Для екіпажу в складі 72 осіб створено підвищені умови комфорту. Всі моряки проживають у двомісних каютах, крім командира і його помічника, у яких окремі каюти. Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, зокрема й сканерами бокового огляду, багатопроменевим ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Поделиться публикацией