БОМБАРДУВАЛЬНИКИ США В-52Н «STRATOFORTRESS» УВІЙШЛИ В ПОВІТРЯНИЙ ПРОСТІР УКРАЇНИ

Стратегічні бомбардувальники США В-52Н «Stratofortress» увійшли в повітряний простір України у супроводі винищувачів Повітряних сил України.

Про це 23 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Командування Повітряних Сил ЗСУ.

23 вересня пара літаків В-52H увійшла в повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжують винищувачі Су-27 та МіГ-29 Повітряних сил України.

Відзначається, що американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони та надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора.

«Американські партнери України у черговий раз демонструють всебічну підтримку нашої держави на міжнародній арені у сфері безпеки», – йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, 4 вересня над територією України летіли стратегічні бомбардувальники B-52 з позивними JULIA51, JULIA52 та JULIA53.

Тоді вони долетіли до Мелітополя та кружляли в небі над Запорізькою та Херсонською областями, що межують з тимчасово окупованим Кримським півостровом.

До цього американські бомбардувальники B-52 були в Україні у 1994 році на 50-ту річницю святкування операції Frantic. Тоді на полтавський аеродром приземлилися три літаки ВПС США — два B-1B і B-52 та літак-заправник КС-10.

Минулого року два американських бомбардувальників вперше здійснили політ поблизу окупованого Росією українського півострова Крим.

 

Поделиться публикацией