БЛИЗЬКО 20 КРАЇН ОГОЛОСИЛИ ПРО НОВУ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ ДЛЯ УКРАЇНИ. ЗСУ ОТРИМАЮТЬ І ПРОТИКОРАБЕЛЬНІ РАКЕТИ HARPOON

Зустріч глав оборонних відомств країн Контактної групи щодо України, яка відбулася в понеділок у віртуальному форматі, пройшла дуже успішно – з огляду на заявлені нові ініціативи військової підтримки ЗСУ з боку двох десятків країн.

Про це заявили за результатами засідання у понеділок міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передав власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що сьогодні відбулася дуже успішна зустріч»,- зауважив міністр Остін на підсумковій конференції в Пентагоні.

Він підкреслив, що під час засідання були заявлені нові ініціативи на підтримку України: «Близько 20 країн оголосили сьогодні про нові пакети оборонної допомоги».

Остін уточнив, що чимало країн також забезпечують ЗСУ боєприпасами, броньованою та іншою технікою. Крім того, за його словами, багато країн забезпечують навчання представників ЗСУ з метою освоєння ними нової техніки.

Данія посилить Збройні Сили України протикорабельними ракетами Harpoon та наземними пусковими установками для їх запуску. Про це офіційно під час брифінгу повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, який був максимально лаконічним і повідомив наступне: «Данія надасть пускову установку та ракети Harpoon для захисту узбережжя України».

Своєю чергою генерал Марк Міллі повідомив, що цього разу склад Контактної групи збільшився до 47 країн, що, за його словами, є дуже важливим сигналом.

«Сьогоднішня зустріч була чудовою нагодою для координації наших зусиль щодо забезпечення своєчасної й ефективної підтримки та військової допомоги Україні»,- підкреслив голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

Він нагадав, що оборонні спроможності України щодо захисту власної території «напряму пов’язані з якістю й кількістю допомоги, яку ми надсилаємо».

Військові керівники також повідомили, що наступна зустріч Контактної групи щодо України відбудеться у форматі особистого спілкування 15 червня в Брюсселі, де проходитиме міністерська зустріч НАТО на рівні глав оборонних відомств країн Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Пентагону Ллойд Остін зібрав друге міжнародне засідання Контактної групи щодо України на рівні глав оборонних – після зустрічі місяць тому в німецькому Рамштайні.

Поделиться публикацией