БЕРДЯНСЬКИЙ ПОРТ РОЗГЛЯДАЮТЬ ЯК ПОТЕНЦІЙНУ БАЗУ ВМС ЗСУ

Міністр оборони Андрій Таран із робочим візитом відвідав Запорізьку область, передає пресслужба оборонного відомства. За словами Тарана, Бердянський порт і надалі розглядають як потенційну базу Військово-морських сил ЗСУ.

Про це 19 березня ц.р. повідомив портал DT,UA.

 

«Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що Бердянський порт і надалі розглядається як потенційне місце для розміщення бази ВМС, перспективи створення якої розглядаються вже тривалий час. Її головним завданням має стати гарантія безпеки міста та регіону. Разом з тим, військова база не заважатиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей», — повідомили у пресслужбі Міноборони.

 

Бердянський порт Таран відвідав разом із начальником Генштаба Русланом Хомчаком та командувачем ВМС ЗСУ адміралом Ігорем Воронченком. У свою чергу заступник начальника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Віталій Бур’ян та керівник ДП «Бердянський морський торговельний порт» Олександр Трощенков розповіли керівництво Міноборони і Генштабу про основні напрямки діяльності державного портового оператора та його потужності. Також вони поінформували про налагодження ефективної співпраці співробітників портів та військових.

 

Сторони також обговорили питання безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, зокрема, розміщення у Бердянську бази Військово-Морських Сил ЗС України.

 

Поделиться публикацией