БЕН ХОДЖЕС ВВАЖАЄ, ЩО ВИТІК СЕКРЕТНИХ ДОКУМЕНТІВ ПЕНТАГОНУ НЕ ПОЗНАЧИТЬСЯ НА КОНТРНАСТУПІ

Генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес вважає, що витік секретних документів Пентагону не позначиться на контрнаступі України.

Про це 13 квітня ц.р. повідомила Українська правда, посилаючись на Ходжеса в інтерв’ю Голосу Америки.

Ходжес вважає, що українська сторона має бути менше «засмучена» можливими наслідками, ніж американська, яка продемонструвала свою «вразливість».

«Один із витоків полягав у тому, що США, вочевидь, прослуховують розмови всередині уряду Південної Кореї, щоб з’ясувати, чи збирається Південна Корея погодитися на продаж боєприпасів, які ми могли б або безпосередньо передати Україні, або могли б замінити те, що ми вже відправили Україні.

Саме цей приклад, що ми прослуховуємо уряд Південної Кореї, намагаючись зрозуміти, до чого вони схиляються, був найбільш руйнівним».

Як додав Ходжес, якщо звіт про нестачу боєприпасів в України є правдивим, адміністрація США повинна не тільки щосили намагатися передати їх у ще більших масштабах, а й знову розглянути питання надання F-16 або інших літаків.

Ходжес закликав надати допомогу, винищувачами, тактичними ракетами АТАСМS, снарядами або різними типами високоточних засобів більшої дальності, які дали б змогу змусити Росію не використовувати Крим як місце, звідки завдають ракетних ударів.

Він запропонував допомогти Україні придушити Чорноморський флот, кораблі якого запускають ракети по українських будинках, після чого повертаються в порт.

«Чому б нам не допомогти Україні придушити Чорноморський флот, що перебуває в Севастополі, або ВПС Росії, або безпілотники, які запускають із Криму?», – додав він.

 

Поделиться публикацией