«АТЛОН АВІА» ПРАЦЮЄ НАД НАРОЩУВАННЯМ ЕКСПОРТНИХ ПОСТАЧАНЬ – А. В’ЮННИК

Ми розглядаємо можливість нарощування експортних постачань і працюємо над цим.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив директор НВП «Атлон Авіа» Артем В’юнник. «У нас вже є експортні контракти. Вони не дуже великі», — додав він.

Крім того, А. В’юнник наголосив, що компанія «Атлон Авіа» ніколи не була сконцентрована на зовнішньому ринку, тому що завжди розуміла велику потребу української армії в безпілотниках. «Ми розуміли, що прийняття на озброєння має забезпечити компанію ще на два-три роки стабільної роботи. І в планах компанії було трошки пізніше починати роботу з іноземними замовниками. Але зважаючи на ситуацію, яка сьогодні склалася, ми пришвидшили цю роботу, і вже ведуться активні переговори з декількома країнами. Я сподіваюсь, що у компанії будуть поставки на експорт»,- резюмував директор НВП «Атлон Авіа» Артем В’юнник.

Раніше  під час спільного круглого столу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) та Українського інституту безпекових досліджень «Передові оборонні технології України та перспективні шляхи їх розвитку» в Укрінформі 18  червня, він повідомляв, що безпілотний авіаційний комплекс «Фурія», що виробила компанія «Атлон Авіа», минулого року було прийнято на озброєння, і на цьому закупки припинилися.

«Проблема в тому, що у нас немає послідовної політики оснащення ЗСУ військовою технікою, а механізми прийняття рішень дуже залежать від прізвища. Тобто, приходить новий керівник якогось напрямку і з чимось не згоден. Я не розумію, як таке може бути, коли вчора підписувались акти випробувань, а сьогодні вже це комусь не потрібно. Звісно зрозуміло чому не потрібно, але це трошки інше питання», — заявив Артем В’юнник.

 

Поделиться публикацией