АРТПІДРОЗДІЛИ ЗСУ ОТРИМАЮТЬ ВІТЧИЗНЯНІ РЛС ВИМІРЮВАННЯ ШВИДКОСТІ РОДРОБКИ ХК «УКРСПЕЦТЕХНІКА»

Артилерійські підрозділи ЗСУ отримають вітчизняні РЛС 112L4 для вимірювання швидкості польоту снарядів 112L4 надійде на озброєння. Міністерство оборони допустило її до експлуатації у військах.

Вітчизняні радіолокаційні станції виробництва холдингової компанії «Укрспецтехніка» підвищать точність ураження позицій противника. Про це повідомив «Мілітарний».

У Міноборони зазначили, що до сьогоднішнього часу українські артилеристи користувались або застарілими радянськими АБС-1, або датськими системами Weibel.

112L4, яка працює в міліметровому діапазоні (Ka-діапазоні) частот, призначена для вимірювання початкової швидкості балістичних об’єктів (снарядів та куль) різного калібру. РЛС вагою до 10 кг може бути розміщена двома способами – як на землі на тринозі, так і на самохідних артилерійських установках (САУ). Радар може бути інтегрований в системи артилерійського вогню. У стаціонарному варіанті, за допомогою механічного опорно-поворотного пристрою РЛС може повертатися в азимутальній проєкції ± 180º, а по куту місця від 0º ÷ 70º. З похідного положення в бойове прилад приводиться за 15 хвилин. Робоче місце оператора знаходиться в безпечному місці, на відстані 50 м від виробу. Представник компанії-розробника заявив, що ця РЛС підвищить точність роботи української артилерії, а відтак – зменшить витрати боєприпасів.

Технічні характеристики РЛС 112L4:

діапазон вимірюваних швидкостей: 50-2000 м/с

калібр балістичних об’єктів, що виявляються: від 4.5 мм

У оборонному відомстві наголосили, що тепер українські гармаші матимуть у розпорядженні вітчизняний пристрій, який, за виключенням елементної бази, компонується комплектуючими українського походження.

Поделиться публикацией