АРТИЛЕРІЙСЬКУ ЧАСТИНУ 2С9 «НОНА» ТА ШАСІ БМП ПОКАЖУТЬ ШИРОКОМУ ЗАГАЛУ ПІД ЧАС ВИСТАВКИ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

«Схрещену» артилерійську частину 2С9 «НОНА» та шасі БМП покажуть широкому загалу під час виставки озброєння та військової техніки з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Про це 10 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

У Командуванні Сил логістики Збройних сил України готуються до проведення виставки з нагоди Дня захисників і захисниць України.

На базі однієї із військових частин Командування Сил логістики ЗСУ відбувся стройовий огляд техніки, озброєння та спорядження, яке з нагоди святкових заходів, з 13 по 17 жовтня демонструватимуть на виставці в Києві на Михайлівській площі.

В експозиції представлено сучасні зразки матеріально-технічних засобів, ОВТ прийняті на озброєння та перспективну техніку і новітні розробки.

Серед опублікованих світлин була помічена і «схрещена» артилерійська частина 2С9 «НОНА» на шасі БМП/БРМ.

Про роботи над реалізацією концепції радянської самохідної артилерійської установки 2С17-2 «Нона-СВ» на ремонтному заводі у Шепетівці, ми писали у березні цього року.

Досі не зрозуміло чи є це ініціативним проєктом ДП «Шепетівський ремонтний завод», чи державною програмою по заміні шасі артилерійських установок 2С9 на більш розповсюджене шасі.

Єдиним оператором 2С9 в Україні є 25 окрема повітряно-десантна бригада, що зазнала найбільших втрат особового складу у гарячій фазі бойових дій на Донбасі у 2014 році. Також було втрачено, пошкоджено, або випрацювано ресурс значної кількості техніки.

Поделиться публикацией