АРМІЯ ІРАНУ ВПЕРШЕ ЗАСТОСУВАЛА НА ПРАКТИЦІ НОВИЙ БЕЗПІЛОТНИК KAMAN-19

Армія Ірану вперше застосувала на практиці новий безпілотник Kaman-19 (Bow-19) під час масштабних навчань. Натомість у США заявили, що притягнуть Тегеран до відповідальності, оскільки іранська зброя розхитує ситуацію в інших регіонах.

Про це 4 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UA.

За словами генерала Аліреза Шейха, підрозділи радіоелектронної боротьби збройних сил Ірану під час навчань відпрацьовували методи порушення зв’язку БПЛА з наземною базою, а також радіоелектронне ураження атакуючих безпілотників, пише IRNA.

Зазначається, що на цьому етапі навчань дрони Chamorosh, Yasir, Sadeq, Pelican, Ababil-3, Ababil-4, Ababil-5, Kaman-12, Yazdan, Mohajer-2 та Mohajer-6 піднімалися в повітря з різних куточків країни, спостерігали та ідентифікували цілі, а також охороняли райони на сухопутних, повітряних і морських кордонах Ірану.

Водночас Укрінформ цитує заступника речника Держдепартаменту США Веданта Патела, який сказав, що будь-яка потенційно нова система озброєнь в руках Тегерана збільшує потенційний ризик дестабілізації в країнах і регіонах поза межами Ірану.

«Ми продовжимо використовувати всі наявні інструменти, аби притягнути іранський режим до відповідальності. І робитимемо це у тісній взаємодії із нашими союзниками та партнерами»,- наголосив представник Держдепу.

Поделиться публикацией