АРМІЯ США ЗАМОВИЛА СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНО КЕРОВАНОЇ ЗБРОЇ (CROWS)

Армія США замовила у Kongsberg системи дистанційно керованої зброї (CROWS) на 499 млн. доларів США.

Про це 14 травня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на Defence World.net.

Повідомляється, що місце роботи та фінансування визначатимуться з кожним замовленням, роботи проводитимуться на підтримку дистанційних систем зброї, що встановлюються на броньованій техніці та використовуються військовими для ідентифікації та ураження наземних цілей.

Передбачувана дата завершення договору – 14 вересня 2023 р.

Варто зазаначити, що у вересні 2018 року компанія Kongsberg Defense & Aerospace отримала чотирирічний контракт від Командування армійськими контрактами на 498,3 млн доларів на подальший розвиток, розробку та підтримку CROWS.

Система CROWS надає оператору можливість отримувати та уражати цілі, перебуваючи всередині транспортного засобу, захищеного бронею. Вона призначена для кріплення на різноманітних платформах військової колісної і гусеничної броньованої та неброньованої техніки. Установка може бути оснащена автоматичним 40 мм гранатометом Mk 19; 12,7 мм кулеметом M2 .50 Calibre; 7,62 мм кулеметом M240B або 5,56 мм кулеметом M249.

Комплекс складається з двох частин: кріплення, яке кріпиться до зовнішньої частини техніки, та контрольної групи. Кріплення здатне обертатися на 360 ° та від -20 ° до + 60 ° і має гіростабілізацію. Комплект прицільного комплексу включає  денну відеокамеру, теплову камеру та безпечний для очей лазерний далекомір.

Установка також оснащена повністю інтегрованою системою управління вогнем, що забезпечує балістичну корекцію.

Вага станції з оснащенням відповідно змінюється залежно від різних модулів озброєння: 74 кг легкого, 135 кг стандартного (включаючи морську версію) та 172 кг для CROWS II.

Контрольна група кріпиться всередині транспортного засобу (за сидінням водія на HUMVEE).

Система керування включає дисплей, перемикачі та джойстик для забезпечення повного дистанційного управління установкою та озброєнням. Це дозволяє екіпажу діяти всередині броньованих бойових машин, зберігаючи при цьому здатність виявляти і уражати цілі.

Оптичні системи виявлення комплексу можуть ідентифікувати цілі на відстані 1500 метрів, а поглинання кріпленням близько 85% віддачі дії зброї забезпечує, за оцінками, до 95% точності, а також забезпечується здатність відстежувати цілей, що рухаються зі швидкістю до 40 км/год.

 

Поделиться публикацией