АРМІЯ РФ ВТРАТИЛА В УКРАЇНІ ПОНАД 75 ТИСЯЧ ОСОБОВОГО СКЛАДУ

Законодавці Палати представників США, які були присутні на закритому брифінгу щодо ситуації в Україні в середу, заявили, що за наданою їм інформацією, понад 75 000 росіян були вбиті або поранені під час бойових дій. Про це повідомляє CNN.

За інформацією Білого Дому, російські військові втомлені, а ЗСУ чекають на додаткове підкріплення та мають намір почати контрнаступ на півдні до зими.

«Нам повідомили, що понад 75 000 росіян були вбиті або поранені. Це величезна кількість. Попри шалені гроші, вкладені Росією в сухопутні сили, понад 80% їхніх військ загрузли, вони втомилися», — розповіла членкиня Палати представників від Демократичної партії Елісса Слоткін, яка нещодавно відвідала Україну.

Раніше офіційні особи США та Заходу заявляли, що наступні кілька тижнів війни будуть вирішальними, оскільки українці збираються здійснити масштабний контрнаступ на півдні.

Річард Мур, голова секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6, заявив минулого тижня на Аспенському форумі безпеки, що, на його думку, росіяни почнуть втрачати сили найближчими тижнями, оскільки у них закінчуються кадрові ресурси. Американські та західні офіційні особи вважають, що Україна може повернути південне місто Херсон, яке було окуповане Росією з березня.

«Основна розмова на брифінгу точилась навколо того, що ще ми можемо і повинні зробити для українців буквально в найближчі три-шість тижнів, дуже терміново. Українці хочуть йти на південь і проводити там операцію зі звільнення територій. І ми хочемо, щоб ці дії були якомога більш успішними», — сказала Слоткін.

Під час брифінгу Слоткін додала, що обидві партії підтримують відправку Україні ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані понад 280 кілометрів. «Українці місяцями закликали США надати ці системи, оскільки високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS можуть вражати лише цілі на відстані 78 кілометрів», — заявила Елісса Слоткін.

Сенат США також планує провести власний брифінг щодо ситуації в України. Він був запланований на 27 липня, однак його довелося перенести.

Раніше екскомандувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес закликав американську владу передати Україні ракети ATACMS до РСЗВ HIMARS, здатні вражати цілі на відстані до 300 км. У свою чергу, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявляв, що США поки не готові надати Україні ракети ATACMS, які мають дальність до 300 км і підходять для РСЗВ HIMARS.

Як заявив член американського Конгресу Адам Сміт в інтерв’ю Politico, Зеленський вважає, що Україна може почати контрнаступ з метою повернути захоплені Росією території протягом трьох-шести тижнів.

Поделиться публикацией