АРАХАМІЯ ПРО СКОРОЧЕННЯ АРМІЇ: «40% ПРОСТО НОСЯТЬ ПАПІРЦІ З ОДНІЄЇ КІМНАТИ В ІНШУ»

Голова фракції «Слуги народу» у Верховній Раді Давид Арахамія пояснив свою заяву про необхідність скоротити кількість військовослужбовців в українській армії.

«До 40% нашої армії — це не бойовий склад. З них близько 25% — люди, які просто беруть одні папери і носять в іншу кімнату, і потім забирають ще паперу, і в іншу. Навіть військові наші, вони жартують і кажуть: ми — українська паперова армія «, — сказав Арахамія в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» 16 жовтня.

Він також зазначив, що зараз в ЗСУ вже проходить експеримент по автоматизації, який дозволяє звільнити з одного батальйону до 150 осіб.

При цьому Арахамія запевняє, що гроші, зекономлені за допомогою скорочення армії, можна направити на переозброєння ЗСУ.

«Купувати нове обладнання, будувати наш флот — дуже дорога програма, державна ракетна програма дуже дорога. Нам для цього потрібно посилювати боєздатність нашої армії», — сказав Арахамія.

«Про це непопулярне говорити, але треба розуміти, що для того, щоб армія ставала сильнішою, вона повинна бути на 100% контрактна… Нам потрібна стовідсоткова контрактна армія, дуже хороша озброєна, мати ракетну програму, мати флот. А в тилу все, що можна автоматизувати і оптимізувати, має бути оптимізовано «, — додав він.

Нагадаємо, 12 серпня, Володимир Зеленський підписав закон «Про оборонні закупівлі», який парламент прийняв у липні поточного року.

Документ визначає загальні правові основи планування, порядок формування обсягів і особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, говориться в повідомленні.

Поделиться публикацией