АН-188: СПІЛЬНИЙ УКРАЇНСЬКО-ТУРЕЦЬКИЙ ЛІТАК ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО

Україна та Туреччина переходять до практичної реалізації спільного проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188. Це рішення було прийнято під час міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018, на якому авіабудівну галузь України представляв ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Про це повідомили на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 3 травня ц.р.

Проект військово-транспортного літака передбачає повну вестернізацію всіх комплектуючих, впровадження сучасних та надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО, як в частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

Закладені у проект рішення дозволяють створити перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 т. Він зможе перевозити військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдат, а також гуманітарні вантажі, палети та контейнери.

Ан-188 матиме можливість базуватися на різних аеродромах, в тому числі – на ґрунтових, та сідати на короткі смуги, довжиною лише 600-800 м. Це значно розширює кількість аеродромів, з яких він може застосовуватись, що забезпечує високу ефективність нової машини.

Окрім того, проект передбачає використання економічних сучасних турбореактивних двигунів, які забезпечують не тільки високу швидкість, але й значну дальність польоту.

 

«Новий літак впевнено виведе українсько-турецький проект у перелік світових лідерів. За результатами переговорів з турецькою делегацією, яку очолював заступник секретаря оборонної промисловості доктор Ісмаїл Демір, було прийнято рішення щодо переходу до практичної реалізації проекту вже найближчим часом», – заявив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Поделиться публикацией