АН-132Д СТАНЕ ОДНІЄЮ З НОВИНОК АЕРОШОУ В ІНДІЇ

В період з 20 по 24 лютого 2019 року ДП «Антонов» братиме участь у міжнародному авіасалоні Aero India 2019, який пройде в місті Бенгалуру, Індія.

Про це повідомляє «Український мілітарний порта» 4 лютого ц.р., посилаючись на прес-службу ДП «Антонов».

На статичній стоянці та в програмі демонстраційних польотів буде представлено легкий багатоцільовий літак Ан-132Д, який стане однією з новинок аерошоу.

Розроблений на основі добре відомого в країні транспортного літака Ан-32, він в перспективі може стати ефективною заміною славнозвісного «Срібного коня» в парку ВПС Індії. ДП «Антонов» також готовий продовжити програму взаємодії з Індією в напрямку подовження ресурсу існуючого флоту Ан-32 з 40 до 50 років.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-132D розробляється ДП “Антонова” спільно з компаніями із Саудівської Аравії King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) та Taqnia Aeronautics Company. Цей літак через відмові від кооперації з РФ отримав ряд комплектуючих від західних компаній: двигуни Pratt & Whitney Canada PW150A, гвинти Dowty Propellers, підсистеми Honeywell, Liebherr та Crouzet. Перший політ літака був здійснений 31 березня 2017-го року.

В рамках загальнонаціональних програм Індії щодо забезпечення регіональних пасажирських аеропортів та пасажирських перевезень ДП «Антонов» представить проект «Regional Wings», заснований на пропозиціях використання пасажирських літаків сімейства Ан-1Х8. Вони можуть ефективно працювати в кліматичних та ландшафтних умовах регіону.

Серед новітніх проектів буде також представлена програма створення військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-188.

Поделиться публикацией