“АНТОНОВ” ВІДНОВЛЮЄ ВИРОБНИЦТВО ПАСАЖИРСЬКИХ ЛІТАКІВ АН-158

Українські авіабудівники відновлюють масштабну програму з виробництва літаків Ан-158, котра була фактично призупинена через розірвання співпраці з Росією. Про відновлення програми серійного виробництва повідомляє Військовий навігатор України з посиланням на новопризначеного керівника “Антонова”, Олександра Донця.

Кілька останніх місяців колектив “Антонова” вимагав, щоби керівником 10-тисячного колективу поставили людину з їхньої галузі – і таки домігся свого. Новопризначений очільник держпідприємства поставив мету добудувати ці літаки.

“Для мене найголовніше зараз – це запустити серійне виробництво на нашому підприємстві. Ми впевнені, що майбутнє у нас світле, тут сумнівів немає”, – заявив Олександр Донець.

На сьогодні у цехах “Антонова” стоять 10 планерів літака Ан-158. Деякі з них майже готові.

Літак Ан-158 — близькомагістральний пасажирський літак, продовження модельного ряду вантажного Ан-148. На сьогодні випустили 20 літаків для РФ та Куби. Сертифікований для перевезення 99 пасажирів на відстань до 2,5 тис. км або 86 пасажирів на 3,1 тис. км. Може літати вдень і вночі в будь-який час року в простих і складних метеоумовах.

Як уже повідомлялося, Україна та Туреччина спільно створять турбореактивний військово-транспортний літак Ан-188. Проект  передбачає повну відповідність стандартам НАТО, як в частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

 

Поделиться публикацией