АНКАРА ГОТОВА ПІДТРИМАТИ АЗЕРБАЙДЖАН НА ПОЛІ БОЮ – У КРЕМЛІ ЗАКЛИКАЛИ «НЕ ПІДЛИВАТИ МАСЛА У ВОГОНЬ»

Туреччина готова надати Азербайджану військову допомогу у конфлікті в Нагірному Карабаху. Про це 29 вересня заявив очільник турецького МЗС Мевлют Чавушоглу, повідомило «Анадолу».

За його словами, офіційна Анкара готова підтримати Баку не лише на полі бою, але й за столом переговорів.

«Туреччина повністю підтримує Азербайджан. Ми підтримаємо Азербайджан як на полі, так і за столом переговорів. Ми хочемо повністю вирішити цю проблему», — заявив Чавушоглу.

Він впевнений, що єдина можливість врегулювати конфлікт на території Нагірного Карабаху — вивести звідти вірменські війська.

Дмитро Пєсков, прессекретар президента Росії, після заяви турецького МЗС закликав країну «не підливати масла у вогонь». Про це повідомила 29 вересня «Медуза».

Нагадаємо, вранці 27 вересня карабахський конфлікт спалахнув з новою силою. Сторони конфлікту — Вірменія і Азербайджан — звинуватили один одного в наступальних діях і ракетному обстрілі житлових кварталів у регіоні Арцах (нинішній Нагорний Карабах і прилеглі території).

Подальший розвиток ситуації багато в чому залежить від того, яку позицію займатимуть у війні за Нагірний Карабах Москва і Анкара.

Туреччина всіляко підтримує Азербайджан. Але виглядає вкрай малоймовірним, що Анкара відкрито втрутиться в збройний конфлікт на боці Азербайджану.

Поделиться публикацией