АМЕРИКАНСЬКІ СТРАТЕГІЧНІ БОМБАРДУВАЛЬНИКИ B-52 ОТРИМАЮТЬ ДВИГУНИ ВІД ROLLS-ROYCE

Американські стратегічні бомбардувальники B-52 отримають двигуни від Rolls-Royce.

Про це 29 вересня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

Повітряні сили США уклали контракт з компанією Rolls-Royce на заміну турбовентиляторних двигунів Pratt & Whitney TF33-PW-103 на нові RR F130 на бомбардувальниках B-52H та постачання допоміжного обладнання вартістю 2,6 мільярда доларів.

Американський підрозділ компанії Rolls-Royce America повставить 608 двигунів – по вісім на кожен з 76 бомбардувальників В-52Н ПС США.

Окрім того, контракт включає поставку запасних двигунів, тому Rolls-Royce каже, що всього силових установок буде 650.

Rolls-Royce запропонувала Повітряним силам США встановити на B-52 турбовентиляторний двигун RR F130. Компанія створює його на базі силової установки BR725, яка використовується на комерційних літаках.

Обслуговування та ремонт двигунів TF33, які зараз стоять на B-52, обходяться дорого. Раніше, американські військові розглядали два варіанти ремоторизації літаків.

Один з них передбачав пряму заміну двигунів, а інший зменшення кількості силових установок з восьми до чотирьох.

Міноборони США оголосили тендер на поставку нових двигунів для стратегічних бомбардувальників B-52H Stratofortress в минулому році. У ньому брали участь компанії Pratt & Whitney, Rolls-Royce і GE Aviation.

Серійне виробництво нових силових установок та їх установка на бомбардувальники почнуться не пізніше другого кварталу 2027 року.

Передбачається, що заміна двигунів дозволить Повітряним силам США використовувати парк, який зараз налічує 76 бомбардувальників B-52H Stratofortress до 2050 року. Rolls-Royce повинна завершити ремоторизацію літаків до 2038 року.

Boeing B-52 Stratofortress — американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець компанії Боїнг, що перебуває на озброєнні ВПС США з 1955 року. Серед арсеналу бомбардувальника різні види зброї, у тому числі ядерна. Загалом внутрішнє бомбове навантаження складає 31 500 кілограмів.

Поделиться публикацией