АМЕРИКАНСЬКІ КАТЕРИ ДЛЯ ВМС ЗСУ ПЛАНУЮТЬ ОСНАСТИТИ ПРОТИКАРАБЕЛЬНИМИ РАКЕТАМИ GRIFFIN

Американські катери Mark VI, які мають надійти до складу українського флоту, планують оснастити ракетними комплексами малої дальності типу ВGM-176В Griffin.

Про це йдеться в повідомленні Арміяінформ.

 

Передбачається, що катери оснастять ракетними комплексами малої дальності для знищення цілей противника. Йдеться про малогабаритні протикорабельні ракети типу ВGM-176В Griffin. Крім того, додатково на катерах планується встановлення систем управління та самонаведення ракет на цілі.

 

Як зазначається, американські ракети типу ВGM-176В Griffin у жодному разі не стануть конкурентами вітчизняних протикорабельних крилатих ракет «Нептун», адже перебувають у різних нішах бойового застосування. У них різні характеристики та призначення. Ракети Griffin оборонятимуть прибережну зону, а географія застосування «Нептуна» до 280 км — це акваторія Азовського та Чорного морів, включаючи виняткову (морську) економічну зону України.

Як зазначається в повідомленні, одним з головних чинників стримування агресії РФ в Чорноморсько-Азовському басейні може стати наявність у ВМС ЗСУ ударної ракетної зброї морського, берегового та повітряного базування.

 

Griffin використовуєтьсяв прибережній зоні і має дальність стрільби 20 км, а «Нептун» діє на відстані до 280 км — це акваторія Азовського та Чорного морів, включаючи виняткову (морську) економічну зону України.

 

 

Сторожові катери ВМС США типу Cyclone з 2014 року оснащуються ракетами ВGM-176В Griffin

Відомо, що низка сторожових катерів ВМС США типу Cyclone, що знаходяться в складі американського 5-го флоту в Перській затоці, у 2014році отримали на озброєння ракети Raytheon ВGM-176B Griffin B (Block II). Ними були оснащені катера РС 5 Typhoon, РС 6 Sirocco, РС 10 Firebolt і РС 11 Whirlwind. Оснащення цих катерів комплексами Griffin B було розпочато в кінці 2013 року і завершено в березні 2014 року, а 18-20 березня того ж року з катерів були проведені успішні практичні ракетні стрільби в Перській затоці.

Поделиться публикацией