АМЕРИКАНСЬКИЙ ГЕНЕРАЛ ВИСЛОВИВСЯ ЩОДО РИЗИКІВ НАСТУПУ ЗСУ

За словами колишнього командувача армії США в Європі Марка Хертлінга, українські військові можуть зіткнутися з низкою проблем під час весняного контрнаступу.
Про це стало відомо з публікації Хертлінга у соціальній мережі Twitter.
Американський генерал зазначив, що ЗСУ можуть зазнати «величезних втрат» у ході проведення наступальних дій. «Так само як російські війська мали відновити свої сили ще у квітні після ранніх поразок, українські війська також повинні відновитися. Це важко. А силам України — переважно новобранцям — тепер доведеться боротися у наступальних та оборонних боях з новою технікою. Це ще складніше», — написав Хертлінг.
Генерал зазначив, що українська армія має високий рівень боєздатності, проте здійснювати великомасштабні місії у вигляді атак та загальновійськових проривів «дуже складно». Хертлінг вказав на те, що ЗСУ повинні одночасно працювати над звільненням територій і над кількісним знищенням армії противника. «Справді складні завдання для сил, які вже борються понад рік», — заявив офіцер.
Як стверджує Хертлінг, росіяни зміцнюють свої позиції для оборони на захоплених українських територіях, а їхнє командування «охоче пожертвує солдатами», щоб стримати український контрнаступ.

Поделиться публикацией