АМЕРИКАНСЬКА КОМПАНІЯ INTERNATIONAL ПОКАЗАЛА БУДІВНИЦТВО КАТЕРІВ MARK VI

Американська компанія SAFE Boats International показала будівництво катерів Mark VI (скор. Mk VI), на які очікує Україна.

Про це 3 січня ц.р. повідомив Мілітарний.

30 грудня Департамент оборони США оголосив про виконання опціону до раніше укладеного контракту та підписання додатку до угоди від вересня 2021 року, щодо будівництва для України шести патрульних катерів типу Mk VI.

Опціон з будівництва додаткових двох катерів за контрактом продовжить виконувати американська суднобудівна компанія SAFE Boats International.

Таким чином кількість замовлених катерів для Військово-Морських Сил ЗС України збільшилась до 10 одиниць.

Компанія SAFE Boats International вже оприлюднила ряд світлин з прогресом будівництва патрульних катерів типу Mk VI, і оскільки окрім замовлення для України, у разі якщо вони є актуальними то це саме корпуси для ВМС України:

За ними видно, що ступінь готовності показаного є доволі високою та вже відбувається оснащення корпусів допоміжними обладнанням.

Поки на патрульних катерах відсутні бойові модулі, які за початковою угодою мають бути оснащені MSI Seahawk A2.

У пресрелізі SAFE Boats International відзначили, що контракт Департаменту оборони США в інтересах ВМС ЗС України дозволив відновити роботу виробничого майданчика компанії у Такомі в штаті Вашингтон.

Mark VI є багатофункціональною платформою і може досягати максимальної швидкості більше 35 вузлів. За базовими характеристиками, катери мають максимальний екіпаж із 10 чоловік та можуть прийняти до 8 пасажирів.

 

Поделиться публикацией