АКТ ЕКОЦИДУ: РОСІЯНИ УМИСНО ПІДІРВАЛИ ДАМБУ НА КАХОВСЬКІЙ ГЕС, ЩОБ СПРОВОКУВАТИ ТЕХНОГЕННУ КАТАСТРОФУ — UTS

Вранці 06.06.2023 росіяни здійснили найбільший в поточному році теракт проти України – умисно підірвали дамбу на Каховській ГЕС, яка була збудована ще в 1958 році. Вказаний об’єкт використовувався для забезпечення прісною водою півдня України, іригації сільськогосподарських земель, а також охолодження найбільшої в Європі атомної електростанції – ЗАЕС. Внаслідок цього військового злочину будуть затоплені десятки, ймовірно – понад сотня населених пунктів Херсонської області (в деяких з них, наприклад, Новій Каховці, вже через 6 годин після теракту рівень води піднявся на 10 м), в зоні ризику опинилися сотні тисяч цивільних, економічні збитки сягнуть мільярдів доларів. Підрив дамби може стати найбільшою техногенною катастрофою в світі після Чорнобиля і Фукусіми: Росія – держава-терорист, яка вбиває цивільне населення будь-якими можливими способами, має бути покарана за кожен свій злочин.

Росіяни повністю знищила Каховську ГЕС: станом на 10:00 06.06.2023 цього об’єкту, який мав стратегічне значення для економіки півдня України, більше не існує. На довгі роки мільйони людей, українська економіка, сільське господарство будуть позбавлені прісної води. Росія в черговий раз підтвердила реноме держави-терориста, яка коїть військові злочини, що зачіпають виключно цивільне населення. І не лише в Україні: за рахунок засухи, яка охопить мільйони квадратних кілометрів орних земель, експорт українського зерна в Африку стає проблемним питанням, таким чином Путін знову актуалізує проблему голоду і біженців з Африки до ЄС. В самій Україні і Європі мільйони цивільних опинилися під загрозою радіоактивної катастрофи: зупинка внаслідок перегрівання Запорізької АЕС може призвести до аварії, яка не поступатиметься за своїми масштабами аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.

Демонстративний теракт, заздалегідь спланований і здійснений росіянами (адже Каховська ГЕС була замінована ще в 2022 році) доводить, що окуповані території України Путін не вважає російськими – лише плацдармом для наступу на Україну. Тепер, коли Росія боїться контрнаступу України, вона просто підірвала дамбу, створивши передумови до масштабної катастрофи. Росія – геополітична сарана, яка нищить і спустошує, залишаючи за собою непридатну для життя територію. Росіяни в Україні відпрацьовують злочинний алгоритм, який буде втілений в Європі, якщо Росію негайно не зупинити. Злочини, які Кремль здійснює мало не щодня не залишають жодних сумнівів що він – найбільша загроза для людства.

Поделиться публикацией