АКАДЕМІК В. ГОРБУЛІН НАЗВАВ НАЙГОЛОВНІШІ ЗРАЗКИ УКРАЇНСЬКОЇ СМЕРТОНОСНОЇ ЗБРОЇ

Україна рухається у напрямку створення зброї, що відповідає рівню четвертої промислової революції.

Про це 31 березня ц.р. повідомив телеграм-канал Security Talks, посилаючись на матеріал першого віце-президента Національної академії наук України, голови Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, секретаря РНБОУ (1994-1999), академіка Володимира Горбуліна для Укрінформ.

Як приклад, фахівець приводить People`s Drone PD-1 — безпілотний авіаційний комплекс, розроблений однією з приватних компаній України. Практична висота польоту PD-2  – понад 4000 метрів, цифровий канал зв’язку із роботою до 200 км. Корисне навантаження до 7 кг.

Крім того, до нових вітчизняних рішень у створенні смертоносної автономної зброї  В. Горбулін відносить розробку ще однієї приватної компанії. Мова йдеться про безпілотний гелікоптер RZ-500.

«Вертоліт RZ-500 пройшов заводські випробування та здійснює польоти. Передбачається, що він діятиме на тактичну глибину до 80 км, при цьому максимальна дальність польоту визначена у 450 км. Нестиме такий гелікоптер дві високоточні ракети з дальністю ураження цілі противника до 7,5 км», — йдеться в матеріалі.

В почесний список української смертоносної зброї також включено й  дрон-камікадзе «Грім». Він має бойову частину вагою 3,5 кг та здатен вражати цілі вертикально на відстані 30–40 км. Розробник стверджує: за умов плідної взаємодії із замовником випробування можна було б завершити за рік, а ще за 9 місяців налагодити серійне виробництво під партію, обсяги якої визначить замовник.

Автор матеріалу також згадав бойовий наземний роботизований комплекс РСВК-М (який також відомий під назвою «Мисливець»).

РСВК «Мисливець» має радіус керування платформою — 1500 м, який може бути розширений до 3000-4000 метрів. Його силова система електрична, а не гібридна. Тобто його оснащено літієвою акумуляторною батареєю, яка окрема для системи керування, що дозволяє платформі безпечно долати відстань від 15 до 20 км на сухому ґрунті.

Поделиться публикацией