США НЕПОМІТНО ВИДІЛИЛИ 200 МЛН ДОЛАРІВ НА БЕЗПЕКУ УКРАЇНИ

Адміністрація президента США Джо Байдена в кінці грудня санкціонувала виділення для України додаткових 200 млн доларів на сферу оборони.

Про це 11 січня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на американський канал CNN у матеріалі про перемовини США і Росії, що пройшли в Женеві 10 січня.

«США непомітно виділили 200 млн доларів на безпеку України», – йдеться в ньому.

Пакет безпеки включає постачання того ж озброєння, яке Україна отримувала від США раніше, зокремай й стрілецької зброї і боєприпасів, запчастини для технчки, медичне обладнання.

Джерела каналу кажуть, що адміністрація таємно повідомила про своє рішення Конгрес на початку січня. Деякі посадовці дізналися про це за секретними каналами.

У Держдепі кажуть, що відправка нового пакету допомоги може зайняти певний час, оскільки зараз лише завершують постачання обладнання на суму в 60 млн доларів, яке було схвалено влітку.

«Я не збираюся вникати в кожен транш і оновлення допомоги в галузі безпеки. Річ у тому, що за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж за весь час з 2014. Ці поставки тривають, і найближичми тижнями заплановано ще постачання», – повідомив журналістам представник Держдепу.

Рішення було ухвалено на тлі стягнення Росією своїх військ до кордонів України, яке викликало побоювання про нове вторгнення. Припускають, що його не розголошували через вже заплановані перемовини з Росією, щоб не ускладнювати ситуацію. Росія, як відомо, послідовно звинувачує Штати в «накачуванні» України зброєю.

Журналістка CNN Кейлі Етвуд у Twitter повідомила, що інформацію про виділення додаткових $200 млн підтвердили чотири джерела.

Поделиться публикацией