АВІАЦІЙНИЙ ПАРК ВЕРТОЛІТНОЇ ЕСКАДРИЛЬЇ ПОПОВНИВ МІ-8МСБ-В

Авіаційний парк вертолітної ескадрильї поповнив Мі-8МСБ-В, який пройшов комплексний ремонт та модернізацію на авіапідприємстві АТ «Мотор Січ».

Про це 5 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на повідомлення пресслужби 15 бригади транспортної авіації.

Повідомляється, що окрім нових двигунів, вертоліт отримав й нове навігаційне і радіолокаційне обладнання та засоби зв’язку.

В найближчий час, після проведення відповідних підготовчих робіт, “борт буде повністю готовий до виконання завдань за призначенням та стане на бойове чергування“, – зазаначають в бригаді.

Серед робіт, що проводяться під час модернізації Мі-8 у Мі-8 МСБ-В – ремоторизація гелікотера, встановлення нових зразків авіоніки, навігаційної системи, картографічно-планової системи з модулем супутникового зв’язку, тощо.

На оновлену повітряну машину встановлюють нові двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ», замість ТВ2-117. Це дозволило покращити його характеристики, наприклад витрата палива знижена з 620 кг/год до 592 кг/годину.

Мі-8 МСБ-В має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння.

Не гелікоптеру встановлені теплові відбивачі, які розсіюють теплове випромінювання, що знижує можливість ураження ракетами з тепловими головками самонаведення.

Додатково броньована кабіна та крісло льотчиків.

Вертольоти Мі-8 МСБ-В стоять на озброєнні української армії, де успішно експлуатуються.

 

 

 

 

Поделиться публикацией