АВСТРАЛІЯ НАДАСТЬ УКРАЇНІ БЛИЗЬКО СОТНІ ДИСТАНЦІЙНИХ СИСТЕМ ОЗБРОЄННЯ

Австралія надасть Україні близько сотні дистанційних систем озброєння (RWS) вартістю до 80 млн доларів.

Про це 3 квітня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на повідомлення австралійської компанії Electro Optic Systems.

Сьогодні компанія Electro Optic Systems оголосила про підписання контракту на постачання дистанційних систем озброєння (RWS) в Україну на суму до 80 мільйонів доларів США.

Як зазначається, EOS уклала угоду з українським державним зовнішньоторговельним підприємством «СпецТехноЕкспорт» («STE») на постачання в Україну до 100 важких систем RWS, включаючи запчастини до них та супутні послуги.

Угода передбачає постачання систем упродовж 2023 та 2024 років за умови проведення демонстраційних випробувань у найближчі тижні.

Дистанційна система озброєння (RWS) встановлюється на бронетехніку та танки, щоб дозволити військам ідентифікувати цілі, автоматично відстежувати їх та вести вогонь із системи озброєнь, не виходячи з машини та не піддаючись зовнішньому впливу.

RWS може бути інтегрована в різні транспортні засоби і платформи та використовуватися для широкого спектра завдань. Вона забезпечуватиме повну бойову готовність, оскільки екіпаж керує системою, захищеною всередині транспортного засобу.

Ця продукція виготовляється в Австралії. При виконанні контракту EOS спиратиметься на мережу підтримки та ланцюжок поставок, що складається з понад 100 постачальників з Австралії та інших країн», — повідомили у компанії.

Поделиться публикацией