АВСТРАЛІЯ ЗАПРОВАДИЛА САНКЦІЇ ДЛЯ 33 РОСІЙСЬКИХ ОЛІГАРХІВ

Австралія прийняла рішення запровадити санкції щодо 33 російських олігархів. Серед них мільярдер та власник «Челсі» Роман Абрамович, виконавчий директор «Газпрому» Олексій Міллер та голова банку «Росія» Дмитро Лебедєв.

Про це 14 березня ц.р. повідомив «Obozrevatel», посилаючись на видання The Gurdian.

Останній крок Австралії було зроблено після удару Росії по військовій базі неподалік польського кордону на крайньому заході України. Внаслідок нападу на вихідних – одного з найсмертельніших за всю війну – загинуло щонайменше 35 людей і понад 130 отримали поранення. Ескалація викликала попередження з боку НАТО.

Інформується,що база використовувалася НАТО для навчання збройних сил України. Канада, ЄС, Нова Зеландія, США та Великобританія ввели санкції проти найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна з того часу, як президент наказав про вторгнення в Україну.

До інших осіб, названих Австралією в понеділок, входять: голова Ростеха і член Вищої ради «Єдиної Росії» Сергій Чемезов; засновник та найбільший акціонер «Альфа-Груп» Михайло Фрідман; президент «Транснефти» Микола Токарєв; голова Міжнародного аеропорту Шереметьєво Олександр Пономаренко; голова ВЕБ Ігор Шувалов; та виконавчий директор Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв.

Поделиться публикацией