США ПЕРЕДАЛИ УКРАЇНІ ДВА ПЕРШІ NASAMS – DEFENSE NEWS

Raytheon Technologies передала уряду Сполучених Штатів дві складні системи протиповітряної оборони NASAMS, призначені для України, повідомив її виконавчий директор у вівторок, пише Defense News.

«Ми щойно поставили дві системи NASAMS. … Два з них ми передали уряду кілька тижнів тому. Наразі триває їхнє розгортання в Україні», — сказав генеральний директор Грег Хейз в ефірі CNBC «Squawk on the Street». Однак варто зауважити, що у Defense News фразу «ЗРК вже встановлюють в Україні» доповнили уточненням «вже скоро».

«Це система протиповітряної оборони малої дальності, і вона може стріляти [удосконаленою ракетою «повітря-повітря» середньої дальності AIM-120] і може збити все в небі, від безпілотників до балістичних ракет і винищувачів», деталізував Хейс.

Зброя, розроблена Норвегією та США, забезпечить захист середньої дальності від атак Росії, яка протягом останніх двох тижнів бомбардувала цивільну інфраструктуру України, включно з її енергосистемою, використовуючи ракети та безпілотники.

Передана Німеччиною ЗРС IRIS-T та NASAMS зможуть інтегруватись та працювати як єдина система, повідомляло командування Повітряних сил України

Поделиться публикацией