СУЧАСНІ РІШЕННЯ ВІД ПАТ ХК «УКРСПЕЦТЕХНІКА»

ПАТ «Холдингова компанія «Укрспецтехніка», яке є членом «Ліги оборонних підприємств України», одне з небагатьох підприємств України, продукція якого достатньо добре відома і вже активно використовується в українській армії. Одночасно з цим колектив компанії активно працює над реалізацією нових сучасних рішень. Про новинки підприємства та перспективи подальшого розвитку в рамках виставки «Зброя та безпека – 2018» Defense Express поспілкувався з Головою Правління ПАТ «ХК «Укрспецтехніка», членом Правління «Ліги оборонних підприємств України» Вірою КОШОВОЮ.

Віра КОШОВА,
голова правління ПАТ ХК «Укрспецтехніка»: «Треба знаходити рішення, які будуть ефективні для нас і для Міноборони»

– Віра Анатоліївна,  яку нову продукцію компанія «Укрспецтехніка» продемонтрувала на виставці «Зброя та безпека – 2018»?– В рамках виставки ми представили багатофункціональний мобільний комплекс боротьби з безпілотними літальними апаратами «Полонез». Він здатен вирішувати широкий спектр завдань з виявлення безпілотників, їх ідентифікації, постановки перешкод каналам управління, телеметрії та навігації. Також «Полонез» може передавати інформацію про виявлені БПЛА через командний центр іншим службам, зокрема, для використання проти відповідних засобів вогневого ураження.До його складу входить низка радіоелектронних засобів, серед яких наша нова радіолокаційна станція «Лис-3М». Цей радар належить до лінійки станцій міліметрового діапазону «Барсук», «Лис» та «Лис-2М», які виготовляються компанією «Укрспецтехніка». «Лис-3М» має збільшену потужність та діапазон виявлення цілей до 12 км. Також до складу комплексу «Полонез» входить система подавлення сигналу, створена на основі рішень, реалізованих в комплексах РЕБ «Анклав» та «Анклав-Малюк». Усі окремі частини «Полонезу» вже позитивно зарекомендували себе на передовій, а тепер на прохання військових об’єднані на базі однієї машини. Наразі комплекс проходить заводські випробування. На сьогодні інтерес до нього проявило багато закордонних замовників, адже тема боротьби з безпілотниками є дуже актуальною.

181023 polonez 1

Мобільний комплекс боротьби з безпілотними літальними апаратами «Полонез» на виставці «Зброя та безпека – 2018»

Ще одна новинка – оновлена версії РЛС «Малахіт-М». Станція обладнана новою антеною системою, яка забезпечує розгортання протягом невеликого періоду часу. Якщо раніше антену збирали/розбирали за 40-60 хвилин, то сьогодні це можна зробити за кілька хвилин. Цим ми забезпечуємо мобільність РЛС “Малахіт-М” при збереженні попередньої конфігурації антени. Зараз висота підйому мачти антени складає вже в 6,35 м. За нашими підрахунками її цілком достатньо для забезпечення максимальної дальності виявлення. Оновлена станція «Малахіт-М» з новою антеною також проходить заводські випробування та буде запропонована військовим наступного року.

– Які ще зразки техніки представлені на стенді «Укрспецтехніки»?

– Серед нашої продукції – всі вироби, що активно використовуються в зоні ООС. Це комплекси боротьби з БПЛА в окремому виконанні «Анклав» та «Анклав-Малюк», а також станція міліметрового діапазону «Лис-2М». Остання, доречі, вже завершила випробування. Поки що у виготовлені нами вироби ми не вносимо конструктивні зміни, а чекаємо їх повернення з передової. Після отримання відгуків та побажань від військових будемо вносити зміни і вдосконалювати їх можливості.

 

190108 Anklav

Комплекс РЕБ «Анклав»

– Ви згадували, що багато закордонних замовників зацікавилися вашим комплексом «Полонез». Як розвивається співробітництво в цьому напрямку і яким ви бачите майбутнє підприємства?

– Ми виготовляємо не просто якісну, а перевірену війною продукцію. Тому хотілося б максимально розширити ринки та отримати більші можливості діяти за кордоном. Ми відкриті до співробітництва та готові створювати нові зразки озброєння з іноземними партнерами. Однак, як відомо, будь-яка зовнішньоекономічна діяльність залежить від політичної складової, чим не можна нехтувати. Розраховуємо, що в майбутньому цей чинник буде впливати якнайменше.


Джерело: defence-ua.com

Поделиться публикацией