РОСІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ БАНК ПОДАВ ПОЗОВ НА ДАХК «АРТЕМ»

Російський державний банк «Сбербанк» через свою українську «дочку» подав позов на ДАХК «Артем» на суму у 500 млн грн.

Про це 26 жовтня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись у справі №910/15913/20 Господарського суду міста Київ.

У суму включена заборгованість та пеня за несплату тіла кредиту. Згідно з судовими матеріалами, «дочка» російського держбанку свої позовні вимоги обгрунтовує як неналежним виконанням відповідачем зобов’язань за договором про відкриття кредитної лінії № 01-В/14/62/КЛ-КБ від 20.01.2014 року, внаслідок чого у відповідача утворилася заборгованість перед позивачем за вказаним правочином.

За даними позову Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» має заборгованість в розмірі 10,2 млн доларів та 203,8 млн грн.

У цю ж суму входить пеня за прострочення заборгованості по тілу кредиту – 153,6 млн грн та пеня за прострочення сплати процентів за користування кредитом – 50,2 млн грн. Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» – одне з провідних підприємств машинобудівної галузі України, виробляє більше 70 найменувань спеціальної та авіаційної техніки, авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря» для озброєння літаків типу МіГ та Су, комплексів автоматичної перевірки і підготовки до використання всіх видів керованих засобів ураження тощо.

Компанія входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».

Нещодавно Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» виграла арбітражний процес в американської компанії, яка не виконала контракт на виготовлення та поставку лінії для серійного виробництва корпусів великокаліберних снарядів на підприємстві.

Колегія постановила стягнути з компанії «Gray Fox Aviation and Logistics, Inc.» на користь заводу суму в розмірі $8,3 млн, отриману в якості авансу за контрактом, а також відшкодувати всі додаткові витрати, пов’язані з процесом.

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией