МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ МОЖЕ ЗАЛУЧИТИ ІЗРАЇЛЬСЬКУ ELBIT SYSTEMS LTD ДО МОДЕРНІЗАЦІЇ ВЕРТОЛІТНОГО ПАРКУ УКРАЇНИ БЕЗ ТЕНДЕРУ — ДЖЕРЕЛО

Міноборони України може залучити ізраїльську компанію Elbit Systems LTD до модернізації  вертолітного парку України без тендеру.

Про це інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник оборонної промисловості, дотичний до переговорів. За словами співбесідника «ОПК», на 28 березня ц.р. заплановано відповідну нараду в ДК «Укроборонпром», яка має визначити позицію української сторони.

Як повідомляв «ОПК» раніше, ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems Ltd має намір взяти участь у модернізації  вертолітного парку України, зокрема, бойових вертольотів типу Мі-2, Мі-8, Мі-24.

Як передбачають фахівці, перемовини можуть торкатися посилення вогневої потужності гелікоптерів, в тому числі, постачання певного спектру обладнання для гвинтокрилих машин.

При цьому, співбесідник «ОПК» впевнений, що розгортання масштабного військово-технічного співробітництва з компанію Elbit Systems Ltd може суттєво зашкодити проектам, які українські оборонні підприємства розпочали реалізовувати в інтересах Збройних сил України. Він додав, що рішення щодо ВТС з компанію Elbit Systems Ltd може бути прийняте українською стороною без економічного та технологічного обґрунтування, та без конкурентних процедур. «Фактично йдеться про те, що перевага одразу надається іноземному виробнику, хоча підприємства вітчизняного ОПК вкладали власні обігові кошти у проект, спрямований на модернізацію бойових вертольотів», — зазначив він.

Представник оборонної промисловості наголошує, що ключовою проблемою нинішнього переозброєння українського війська є відсутність процедури прийняття державних рішень щодо імпорту іноземних озброєнь і військової техніки, що може суттєво знизити потенціал вітчизняного ОПК.

Поделиться публикацией